MKTG SR - pasek na kartach artykułów

W KFC Polacy jedzą około 4 tys. ton kurczaków rocznie. Główny dostawcą jest Drobimex

pit
W Drbimexie przygotowuje się kurczaki dla 52 restauracji KFC w całej Polsce.
W Drbimexie przygotowuje się kurczaki dla 52 restauracji KFC w całej Polsce. Fot. Archiwum
Szczecińskie przedsiębiorstwo Drobimex jest głównym dostawcą elementów z kurczaka do sieci restauracji KFC w Polsce.

Do 52 restauracji KFC w Polsce, Drobimex sprzedaje rocznie ok. 4 tys. ton. Poza Polską szczeciński producent obsługuje część restauracji tej sieci w Niemczech, Francji, Holandii i Belgii.

Drobimex, jak wynika z przeprowadzanych audytów, jest również jednym z najlepszych dostawców w Europie. W opinii Marty Molendy z YUM Restaurants (firmy prowadzącej audyt) szczecińska spółka to jedyny polski zakład, który przechodzi pozytywnie wszystkie audyty przy pierwszej kontroli.

Spółka większość swojej produkcji dostarcza jednak do sieci handlowych w Polsce.

- Na początek przyszłego roku planujemy kolejne podwyższenie produkcji - informuje prezes Drobimexu Kalus Roppel. - Dzięki dalszym inwestycjom w ubojni jak i zakładzie produkcji wędlin.

Przeczytaj cały artykuł na strefabiznesu.gs24.pl

Sprawdź koniecznie:
Co się wydarzyło w Stargardzie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński