Justyna Hof, city menadżerka wydarzenia, a także współautorka kulinarnego bloga Eintopf, zaplanowała prawdziwą podróż przez smaki dla każdego kto zdecyduje się sięgnąć do rezerwacji na www.restaurantweek.pl.
A jest do czego sięgać, bo w tym sezonie na gości czeka aż 31 restauracji, a to znaczy, że do skosztowania jest dwa razy tyle menu. Ambasadorzy akcji spróbowali już części z propozycji dań. Ich opinie możecie znaleźć na profilach IG i FB.
Wśród ambasadorów są m.in.
- Celestyna Krajczyńska - @cudacelestyny
- Daria Prochenka - @dariaprochenka
- Łukasz Popielarz - @propsyhome
- Ela Michalska - @ella_estrella_photography,
- Przemek Kazaniecki - @pkazaniecki,
- Anna Hurning - @polishyourkitchen,
- czy też Hania Beza - @haniabeza
- oraz Monika Szymanik - @kamienica_w_lesie.
- Jesteśmy też my - @mm.trendy.
Decyzja, gdzie się wybrać na degustacje z pewnością nie należy do najłatwiejszych, ale nie warto z nią zwlekać. Wydarzenie potrwa do 24 kwietnia.
Przypomnijmy, że festiwal Restaurant Week odbywa się już 10 lat. W każdej edycji bierze udział prawie 400 restauracji z całej Polski, z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu w dwóch opcjach oraz cocktail. Wszystko w duchu zero waste.
Każdego sezonu organizatorzy wybierają hasło przewodnie wydarzenia. W tym sezonie to #FoodNewsGoodNews.
- Goście będą mogli odkryć menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i sami przekonają się jak pyszne mogą być wiadomości - mówi Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu. - Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?