MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sushi na kilka sposobów

red
Sushi, porcja ryżu i kawałek surowej ryby. Choć połączenie wydaje się proste, od wieków zaskakuje i podbija podniebienia kulinarnych smakoszy. Zastanawiacie się w czym tkwi jego sekret?

Ryż i odrobina surowej ryby z dodatkami jest znane pod nazwą sushi. Jednak sposoby jego podawania znacznie się między sobą różnią. To właśnie dlatego każdy rodzaj sushi ma własną nazwę.

- MAKI – tradycyjne rolowane sushi, zawinięte w wodorosty
- HOSOMAKI - cieńko zwijane sushi
- FUTOMAKI - grubo zwijane sush i.
- TEMAKI - sushi zwijane w kształcie stożka.
- GUNKAN - kulki ryżu ręcznie owijne w nori
- NIGIRI - kulka ryżu z kawałkiem ryby na górze
- O-NIGIRI - porcja ryżu z produktami wewnątrz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński