Ryż i odrobina surowej ryby z dodatkami jest znane pod nazwą sushi. Jednak sposoby jego podawania znacznie się między sobą różnią. To właśnie dlatego każdy rodzaj sushi ma własną nazwę.
- MAKI – tradycyjne rolowane sushi, zawinięte w wodorosty
- HOSOMAKI - cieńko zwijane sushi
- FUTOMAKI - grubo zwijane sush i.
- TEMAKI - sushi zwijane w kształcie stożka.
- GUNKAN - kulki ryżu ręcznie owijne w nori
- NIGIRI - kulka ryżu z kawałkiem ryby na górze
- O-NIGIRI - porcja ryżu z produktami wewnątrz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?