- Proponujemy naszym gościom prawdziwe jedzenie, bez poprawiaczy i bez ulepszaczy - tłumaczy Wojciech Kocierzew-ski, szef kuchni. - Jak przystało na spiżarnię, jesteśmy przechowalnią dobrych, sprawdzonych smaków. Wykorzystujemy stare, tradycyjne przepisy naszych babci i przodków oraz sięgamy do kuchni dawnego Szczecina. Wszystko to jednak serwujemy w nowoczesnej formie i zestawieniach.
Właściciele restauracji zawsze dbają o najwyższą jakość składników, z których powstają najbardziej orginalne dania.
- Staramy się, by w każdym daniu był składnik pochodzący od regionalnego dostawcy lub hodowcy - mówi manadżer restauracji. - Warzywa kupujemy na podszczecińskich targach i rynkach, ser w Wołczkowie, a ryby w Dąbiu. Jako jedna z nielicznych restauracji oferujemy kompoty i wyciskane soki warzywne. Co ważne, nasze propozycje zmieniają się w zależności od dostępności produktów.
Goście restauracji mogą zabrać swoje ulubione potrawy do domu.
- Wychodząc naprzeciw potrzebom i sugestiom odwiedzających nas osób postanowiliśmy, że naszych specjałów można spróbować nie tylko na miejscu w restauracji, ale można też zabrać coś pysznego w słoiku do domu. W naszym sklepiku, tuż przy wejściu do Spiżarni, każdy znajdzie coś dla siebie - chwali menadżer.
**Smaku Pomorza to plebiscyt, w którym możecie wybrać najlepszą restaurację, bar, kawiarnię, pizzerię lub cukiernię w regionie.
Czyta więcej i zagłosuj:Smaki Pomorza 2016. Wybierzcie z nami najlepszą restaurację**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?