Wiosenna edycja odbędzie się pod hasłem „IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal ma być wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są flagowe dania topowych Chefów.
Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne i mięsne w specjalnej cenie 59 zł, która ma wspomóc odbudowę branży gastronomicznej. Menu będą składać się z przystawki, dania głównego i deseru. Każdy pełnoletni gość otrzyma też w prezencie specjalny koktajl.
ZOBACZ TEŻ:
Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.
Bezpieczeństwo gości jest dla organizatorów priorytetem, dlatego restauracje otrzymały m.in. Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal. Rezerwacje już ruszyły, można ich dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl.
Gdzie w tym roku można zjeść? Na liście jest 15 restauracji.
- Chinkalnia Restauracja Gruzińska
- VA BANQUE
- Kathmandu Restaurant
- Chinkalnia Restauracja Gruzińska Stare Miasto
- Ferrina Ristorante
- Jin Du
- Kaukaz - kuchnia tradycyjna
- Kresowa
- Na Uboczu
- Palmyra
- Prasad
- Resto Bar Parkowa 13
- Sake SUSHI&THAI
- The Kitchen Meet & Eat
- Willa Sorrento
ZOBACZ TEŻ:
ZOBACZ TEŻ:
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?