Jeśli mamy już dosyć ciast, pączków i wafelków, możemy wypróbować coś zupełnie nowego. Każdego ranka na Podzamczu unosi się apetyczny zapach świeżo pieczonych bajgli...
- Na słodki podwieczorek chcielibyśmy zaproponować bajgla z serkiem daktylowym - mówi Julia Stanny, właścicielka lokalu „Bajgle Króla Jana”. - W skład białego śmietankowego serka wchodzi tylko odrobina cukru pudru i oczywiście daktyle. Masę razem mieszamy, możemy zmiksować i smarujemy nią bajgla. Sekretem tego podwieczorku jest zdecydowanie sam bajgiel. Wypiekamy je sami, od podstaw, tradycyjną metodą na bazie bardzo dobrych składników. Są to bajgle wegańskie, nie ma w nich masła, mleka itp. Nie ma też cukru. Ich skład to tylko i wyłącznie woda, mąka, sól i słód. Oferujemy je w kilkunastu różnych wariacjach. Kanapki są na słodko, słono, z ziołami. Są idealne na śniadanie, lunch, nie brakuje też chętnych, by zaopatrzyć się w taką bułkę na podwieczorek. Bajgle są pszenne, ale zmieniamy w nich dodatki. Tradycyjnie posypujemy bajgle makiem i sezamem, czasem również solą morska. Ostatnio wprowadziliśmy również bajgla z mozzarellą i oregano, parmezanem i oregano czy rozmarynem i czosnkiem.
Bajgle Króla Jana czynne są codziennie w godzinach od 8:30 do 20:30.
**Smaku Pomorza to plebiscyt, w którym możecie wybrać najlepszą restaurację, bar, kawiarnię, pizzerię lub cukiernię w regionie.
Czyta więcej i zagłosuj:Smaki Pomorza 2016. Wybierzcie z nami najlepszą restaurację**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?