MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Hotel Radisson Blu już po remoncie. Co się zmieniło?

Agata Maksymiuk
Lata pracy i kilka milionów złotych dały sześć wyremontowanych pięter największego hotelu w Szczecinie.

Ostatnia renowacja zakończyła się jeszcze w marcu tego roku. Wszystkie pokoje oraz korytarze na remontowanych piętrach zostały kompletnie przebudowane. Renowacja była przeprowadzona "po cichu" ani z zewnątrz, ani na wewnątrz prace nie były widoczne.

- Od stycznia do końca marca musieliśmy wyłączyć z wynajmu czwarte i piąte piętro – mówi Wioletta Szczepańska, dyrektor generalny Hotelu Radisson Blu Szczecin. - Zdarzyło się, że częściowo nie wynajmowaliśmy pokoi na piętrach powyżej i poniżej tych remontowanych. Nie chcieliśmy by nasi goście odczuli dyskomfort związany z hałasem.

Wystrój pokojów został opracowany na podstawie standardów sieci Radisson. W kolorystyce dominują stonowane brązy i błękity. Nie zabrakło też elementów nawiązujących do położenia miasta. W ofercie hotelowej są zarówno "dwójki" z rozdzielnymi łóżkami jak i wspólnymi. Nie zabrakło też pokoi dostosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Zmiany dotarły również na 11 piętro do baru Copernicus, z którego rozciąga się panorama na całe miasto.

Nowości można również spotkać w hotelowej karcie dań. Szefowie kuchni restauracji Europa i Renaissance zaprezentowali sezonowe propozycje, a także nowy koncept Food Trends. Potrawy zaprezentowano na szwedzkim stole w fantazyjnych kombinacjach i formach pod angielskimi nazwami – Land+Place, Tasty Mood czy Wild Sensation. Jedzenie nawiązywało do twz. "street foodu", czyli przekąsek, które można szybko skonsumować lub zabrać ze sobą na wynos.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński