Krajowa lista Produktów Tradycyjnych wzbogaciła się o 30. i 31. produkt czyli Szynkę świdwińską oraz kiełbasę kruchą domową firmy Fermapol ze Smardzka z naszego województwa.
Dziś przyznano też kolejne tablice Europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego, co stawia firmy, które je dostały, w ścisłej czołówce europejskiej.
Pierwsza tablica przypadła firmie Ryby Natalia Zubowicz z Kamienia Pomorskiego, a druga nieznanemu dotąd w części szczecińskiej województwa Ekologicznemu Gospodarstwu Rolnemu "ekoKniaź" Sebastiana Kniażewicza z Grabowa w gminie Biały Bór.
Obok ekologicznego gospodarstwa powstała "Przydomowa mleczarnia", która oferuje mleko pełnowartościowe, serwatki, sery , kefiry i inne produkty.
Czytaj więcej w papierowym wydaniu Głosu Szczecińskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?