Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jarmark Jakubowy 2014. Tatar z gęsi najlepszą potrawą regionalną

Małgorzata Klimczak
Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej.
Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej. Sebastian Wołosz
Dzisiaj podczas Jarmarku Jakubowego poznaliśmy najlepsze potrawy regionalne w konkursie "Smaki regionów".

Najlepszą potrawą okazał się tatar z gęsi w towarzystwie owoców leśnych przygotowany przez restaurację Zamkowa.

Najlepsze produkty spośród 65 zostały wybrane w kategoriach potrawy z mięs, potrawy z ryb, produkty mleczne, miody, produkty pochodzenia roślinnego, przetwory z warzyw, produkty zbożowe, cukiernicze, napoje bezalkoholowe, alkoholowe i inne produkty.

Uczestnicy konkursu przyjechali z całego regionu. A pyszne potrawy regionalne można także zjeść lub kupić na pl. Orła Białego, gdzie w ramach jarmarku Jakubowego wystawia się około 180 wystawców z całej Polski i z zagranicy.

Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej.

Dziś wieczorem na scenie planowany jest koncert zespołu Poparzeni Kawą Trzy.

.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński