Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dziś w Głosie bezpłatny dodatek kulinarny "W kuchni"

Redakcja
W sobotę (12 kwietnia) w papierowym wydaniu "Głosu" znajdziecie nasze najnowsze wydawnictwo: miesięcznik "W Kuchni" pełen Waszych przepisów i innych kulinarnych ciekawostek. Całkowicie za darmo!

Często apelujecie, by na stronach "Głosu" było więcej miejsca na tematy związane z gotowaniem. Z przyjemnością spełniamy tą prośbę - w sobotę razem z "Głosem" trafi do Was pierwszy numer miesięcznika "W Kuchni". To wyjątkowy miesięcznik, bo tworzony dla Was przez Was. Chcemy, by jego strony wypełniały Wasze przepisy, pomysły.

W pierwszym numerze znajdziecie kilka sprawdzonych pomysłów na dania z mięsem w roli głównej. Dziękujemy wszystkim tym, którzy zdecydowali się przesłać nam swoje receptury. Dla autorów opublikowanych przepisów mamy nagrody niespodzianki. Na stronach miesięcznika prócz receptur przesłanych przez Czytelników, znajdziecie też przepisy naszych dziennikarzy, którzy prywatnie, po godzinach, z pasją oddają się gotowaniu i pieczeniu. Szczególnej uwadze polecamy tekst o suszeniu mięs. Nasz dziennikarz Łukasz Gładysiak już kilka osób zaraził swoim nowym, jakże smakowitym hobby.

Hasło "slow food" (chyli przeciwieństwo śmieciowego "fast food") robi zawrotną karierę. Coraz większą wagę przywiązujemy do jakości i pochodzenia składników, coraz chętniej czerpiemy z naszych lokalnych tradycji. Nasze nowe wydawnictwo ma związany z tym cel - promocję lokalnych produktów, sezonowych składników, naszych producentów i restauratorów.

Wielu naszych Czytelników jest z powodów zdrowotnych (cukrzyca, choroby serca, czy nietolerancja glutenu) na diecie - na naszych stronach znajdzie się również miejsce na dietetyczne przepisy i porady. Chcemy Wam pokazać, że zdrowe może być smaczne.

Nie zapominamy też o tych, którzy się odchudzają. To dla nich jest cykl "Mniej kalorii, więcej smaku" - w jego pierwszym odcinku znajdziecie wypróbowany przepis na ciasto marchewkowe bez białej maki, tłuszczu i cukru. Mamy nadzieję, że w następnych numerach podzielicie się z nami swoimi odchudzonymi przepisami.

Każdy z nas może gotować lepiej. Dzięki poradom specjalistów, przepisom naszych lokalnych szefów kuchni, możecie wznieść się na wyższy poziom. W tym numerze podpowiemy, jak zrobić idealny tort bezowy, a szef kuchni koszalińskiej restauracji "Fregata" zdradzi nam przepis na idealny obiad zakończony deserem w stylu retro, czyli kremem sułtańskim (zapraszamy do obejrzenia filmu).

Nie zapomnieliśmy o świętach wielkanocnych. Korzystając z naszych przepisów przygotujcie domową białą kiełbasę i żurek na zakwasie. Twórzcie z nami miesięcznik. Decydujecie, co znajdzie się w następnych numerach. Czekamy na Wasze pomysły, przepisy. Ślijcie nam pytania - znajdziemy ekspertów, którzy na nie odpowiedzą. Piszcie maile na adres: [email protected]) i tradycyjne listy. Zapraszamy do lektury!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński